Česká pirátská strana a Pirátská strana Německa a volby do Evropského parlamentu v roce 2019 - Tichánková, Viktorie (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce se zabývá volbami do Evropského parlamentu v květnu 2019 se zaměřením na Českou pirátskou stranu a Pirátskou stranu Německa. Nejprve přibližuje příčiny vzniku pirátských stran, poté jsou analyzovány ve dvou nejrozsáhlejších kapitolách okolnosti vzniku pirátských stran Česka a Německa a jejich obecné priority. Následující pasáže jsou věnovány volbám do Evropského parlamentu a kladou důraz na komparaci předvolební kampaně, předpovídaných i skutečných výsledků. Poslední část bakalářské práce se věnuje komparaci těchto stran jak z hlediska obecného, tak v kontextu voleb do Evropského parlamentu.
The Czech Pirate Party and The Pirate Party Germany and Elections to the European Parliament in 2019
Keywords: volby do Evropského parlamentu v roce 2019; Evropský parlament; Česká pirátská strana; Pirátská strana Německa; Piráti; Evropská pirátská strana; Markéta Gregorová; Mikuláš Peksa; Marcel Kolaja; Patrick Breyer; an election to the European Parliament in May 2019; the European Parliament; The Czech Pirate Party; The Pirate Party Germany; Pirates; The European Pirate Party; Markéta Gregorová; Mikuláš Peksa; Marcel Kolaja; Patrick Breyer