Srovnání programů prevence šikany v České republice a v zahraničí - Martinková, Barbora (Jihočeská univerzita, 2019)
Práce je zaměřena na české a zahraniční programy prevence šikany, které mezi sebou porovnává a zhodnocuje jejich výsledky. V úvodu práce je popsána problematika šikany a prevence, dále následuje popis vybraných českých a zahraničních programů prevence šikany. V druhé části práce jsou na základě daných kategorií všechny vybrané programy porovnány. V diskuzi můžeme nalézt posouzení českých a zahraničních programů, doporučení pro programy prevence šikany v České republice a jejich také jejich nedostatky. Z výsledků bude možné určit kvalitu českých preventivních programů týkajících se šikany oproti zahraničním. Zároveň bude možné navrhnout, jestli a v čem je potřeba české preventivní programy zlepšit, co zachovat, jaké ze zkoumaných programů je nejlepší aplikovat na školách, případně jaké programy týkající se šikany v česku chy-bí.
Comparing bullying prevention programs in Czech Republic and abroad
Keywords: šikana; preventivní program; srovnání; zahraničí; prevence; bullying; prevention program; comparing; abroad; prevention