Vázanost výrobních faktorů ve firmě - Vařenková, Marie (Jihočeská univerzita, 2009)
Hlavním cílem mé práce je posoudit možnosti a význam sledování účinnosti výrobních faktorů. To vyžaduje popsat činitele, které tuto účinnost ovlivňují a zhodnotit dopad na hospodářské výsledky podniku. Praktická část je zaměřena na výpočet a analýzu produktivity práce, rentability a ukazatelů aktivity v nejmenované společnosti z jihočeského regionu za období 5 let, popřípadě podat návrh opatření pro zvyšování účinnosti výrobních faktorů ve sledovaném podniku.
Efficiency of factors of production in a company
Keywords: výrobní faktory; účinnost výrobních faktorů; produktivita práce; rentabilita; ukazatel aktivity; factors of production; efficiency of factors of production; labour productivity; profitability; activity index