Vybrané problémy ochrany spotřebitele - Vaňásek, Milan (Jihočeská univerzita, 2016)
Téma práce je ochrana spotřebitele. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Cíl bakalářské práce je analyzovat ochranu spotřebitelů v České republice a stanovit návrhy na zlepšení. Teoretická část popisuje základní koncepty ochrany spotřebitele, historický vývoj,spotřebitelské organizace,rychlé výstražné systémy a seznamuje s českými zákony a novými legislativními změnami. Praktická část je založena na marketingovém výzkumu ve formě dotazníku.Dle výsledků z šetření jsou stanoveny návrhy na zlepšení povědomí spotřebitelů o jejich právech.
Selected issues of consumer protection
Keywords: spotřebitel; dotazník; předváděcí akce; internetové nakupování; ochrana spotřebitele; spotřebitelské organizace; výstražný systém; consumer; alert systems; survey; roadshow; internet shopping; consumer protection; consumer associations