Systém hodnocení pracovníků ve vybrané organizaci - Linhartová, Andrea (Jihočeská univerzita, 2020)
Cílem této diplomové práce je provedení analýzy stávajícího systému hodnocení pracovníků ve vybrané organizaci a následné stanovení návrhů změn. Zvolenou organizací je Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. Práce je rozdělena na dvě části, a sice na teoretickou a praktickou. Teoretická část obsahuje literární rešerši, sepsanou na základě prostudované odborné literatury českých i zahraničních autorů. V rešerši jsou uvedeny základní pojmy týkající se personalistiky, pracovního výkonu a hodnocení pracovníků. Praktická část obsahuje základní informace o zvolené organizaci. Následně je v praktické části popsán systém hodnocení, systém odměňování pracovníků a je provedeno anonymní dotazníkové šetření na toto téma. Na základě provedených analýz jsou stanoveny návrhy a doporučení na zlepšení řízení této oblasti.
System of Employees Evaluation in the Chosen Company
Keywords: Řízení lidských zdrojů; hodnocení pracovníků; metody hodnocení; Human Resource Management; Employee Ratings; Evaluation Methods