Městské státy v SRN - Kottová, Dominika (Jihočeská univerzita, 2015)
Práce se zabývá organizací městských států v SRN. Uvedená problematika je poměrně složitá, proto se jí česká odborná obec de facto nezabývá. To zapříčiňuje nedostatek českých literárních zdrojů. Předkládaná práce se pokusí determinovat specifické postavení tří městských států v SRN. Výstupem práce je poté komparace zjištěných skutečností.
The city-states in Germany
Keywords: Spolková republika Německo; veřejná správa; městské státy; Berlín; Hamburk; Brémy; Federal republic of Germany; public administration; city-states; Berlin; Hamburg; Bremen