Možnosti fyzioterapie v liečbe spastickej formy detskej mozgovej obrny - Porubská, Ivana (Jihočeská univerzita, 2023)
Táto bakalárska práca sa zaoberá problematikou spastickej parézy v rámci detskej mozgovej obrny. Skladá sa z teoretickej a praktickej časti. Teoretická časť práce je rozdelená na niekoľko kapitol, ktoré sú venované tematike detskej mozgovej obrny, spasticity a možnostiam fyzioterapie v liečbe spastickej parézy. Praktická časť je tvorená kvalitatívnym výskumom, ktorého súčasťou sú kazuistiky 2 detských pacientiek so spastickou formou detskej mozgovej obrny. V závere práce sú zhodnotené výsledky výskumu a efekt zvolenej terapie.
Possibilities of physiotherapy in the treatment of the spastic form of cerebral palsy
Keywords: detská mozgová obrna; DMO; spasticita; spastická paréza; Dohoda o reedukačnom tréningu spastickej parézy; Five-step clinical assessment; cerebral palsy; CP; spasticity; spastic paresis; Guided Self-Rehabilitation Concept in Spastic Paresis; Five-step clinical assessment