Angažování zákazníků v podnikové praxi - Vachová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato práce se zabývá problematikou, která je zaměřená na téma angažování zákazníků v podnikové praxi. Teoretická část je zpracována pomocí deskripce informací z odborné literatury a internetových zdrojů pro získání pojmů, které se týkají této problematiky. V praktické části je použit pro sběr dat kvalitativní a kvantitativní typ výzkumu. Kvalitativní typ výzkumu je opřený o metodu obsahové analýzy, kdy pomocí sekundárních dat jsou zjišťovány informace o používání současných nástrojů pro angažovanost zákazníků v podniku HC Tábor, s.r.o., který se zaměřuje na oblast sportu (hokej). Druhá použitá kvalitativní metoda je založena na metodě polostrukturovaného rozhovoru. Pro kvantitativní typ výzkumu je použita metoda dotazování, technika dotazníku. Dotazníkového šetření se zúčastnilo 214 respondentů. Získaná data jsou vypracována za pomocí vybraných statistických testů. Na základě zjištění důležitých skutečností jsou podniku podle analýzy, trendů a preferencí, navržena konkrétní doporučení nástrojů pro podnik, díky kterým by mohl zvýšit angažování zákazníků v rámci podnikové praxe.
Consumer engagement in business practice
Keywords: angažování; hokej; nástroje pro angažování; podnik; zákazník; business; customer; engagement; engagement tools; hockey