Analýza etického kodexu manažera se zaměřením na inzertního a finančního poradce - Pletková, Eva (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato bakalářská práce se zaobírá tématikou etiky v práci manažera a poradce ve finanční a inzertní sféře. Cílem práce je pohled současné společnosti na práci finančních a inzertních poradců se zaměřením na etickou stránku jejich práce. V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy, jako jsou etika a etický kodex, dále se zabývám osobností a rolí manažera v naší společnosti, jejich vlastnostmi a kompetencemi, obecnými principy a styly jejich práce. V praktické části byl proveden výzkum formou dotazníku, který byl zaměřen na etickou složku této profese.
Analysis of manager's code of ethics of with focus on advertising and financial advisor
Keywords: etika; etický kodex; podnikatelská etika; principy práce; manažer; poradce; ethics; code of ethics; business ethics; work principles; manager; advisor