Marketingové metody v praxi - Řeřábek, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato bakalářská práce je zaměřena na vybrané marketingové metody používané v tomto oboru. V práci jsou použity tyto metody - SWOT analýza, Porterův model a ABC analýza. V literárním přehledu je uvedena problematika týkající se marketingového plánování, situační analýzy a především vybraných metod situační analýzy. V následující části jsou tyto metody aplikovány na vybraný podnik. Poté zhodnoceny z pohledu přínosu pro firmu a také je určeno jejich možné pořadí v konkrétních situacích, ve kterých by se podnik mohl nacházet.
Marketing methods in practise
Keywords: marketingové plánování; situační analýza; marketingové metody; SWOT analýza; Porterův model; ABC analýza; marketing planning; situational analysis; marketing methods; SWOT analysis; Porter's model; ABC analysis