Čínská kultura a české meziválečné umění - Janálová, Žaneta (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce Čínská kultura a české meziválečné umění je zaměřena na výstavy čínského umění v československém prostředí z meziválečné doby a rovněž na jejich pořadatele. Výstavy byly jedním z aspektů, které ovlivnily mnohé osobnosti Československa, ty tak přišly do styku s čínskou kulturou. K takovýmto jedincům se řadí sběratelé, cestovatelé a umělci, na které je zde bráno zřetel v jejich spojení s Čínou a čínským uměním. Cílem je také sjednotit osobnosti se zaměřením, jak vnímali tuto mimoevropskou kulturu a co je na ní inspirovalo nebo jinak ovlivnilo.
Chinese culture and the Czech interwar art
Keywords: čínská kultura; české meziválečné umění; sběratelé; cestovatelé; umělci; Chinese culture; Czech interwar art; collectors; travellers; artists