Ověření metody transformace listových disků rododendronů - Skotnicová, Petra (Jihočeská univerzita, 2009)
Pomocí bakterie Agrobacterium tumefaciens jsem transformovala listové disky dvou odrůd rododendronů. Zkoumala jsem nejvhodnější postup selekce na antibiotiku kanamycinu po transformaci. Přítomnost vnášeného genu gus jsem u rostlin regenerujících na médiu s 100 mg/l kanamycinu ověřovala pomocí fluorimetrického stanovení GUS a PCR.
Verification of transformation of rhododendron leaf segments
Keywords: rododendron; listové disky; Agrobacterium tumefaciens; transformace; gen gus; kanamycin; Rhododendron; leaf segments; Agrobacterium tumefaciens; transformation; gus gene; kanamycin