Analýza obsahu reportáží z regionálních televizí se zřetelem na sociální oblast - Kronika, Ondřej Alexandr (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce analyzuje počet a obsah reportáží prezentovaných regionálními televizemi působícími v Jihočeském kraji v letech 2009 a 2010. Výzkum se soustředí na reportáže věnující se sociálním tématům. Zjištěným počtem těchto reportáží výzkum vymezuje jejich poměr k ostatním tématům. Analýza obsahu potom zkoumá, která témata sociální práce jsou mediálně upřednostňovaná. Zjištěné informace byly ve výsledné podobě konfrontovány se zástupci redakcí regionálních televizí, jejichž výpovědi objasňují profesní chod televizí i to, na jakém principu jsou reportáže vybírány. Práce rovněž zveřejňuje postoje těchto redakcí ohledně prezentování sociální práce v médiích. Tomuto vztahu se vedle vymezení základních pojmů a problematik rovněž věnuje i teoretická část práce.
The analyze of content of reports from regional TV focused on social sphere.
Keywords: Sociální práce; média; Jihočeský kraj; zpravodajství; analýza reportáží; Social work; media; South Bohemian region; coverage; analyzes of reports