Majetková a kapitálová struktura podniku - Blažková, Andrea (Jihočeská univerzita, 2008)
Tato práce se zabývá provedením analýzy majetkové a kapitálové struktury v konkrétních podmínkách vybraného podniku a posouzení řízení těchto stránek podnikání. První část práce se zabývá obecnou charakteristikou majetku a kapitálu a popisem důležitých faktorů ovlivňujících jejich strukturu. Metodická část podává přehled o metodách a ukazatelích a slouží jako podklad pro následnou praktickou aplikaci. Po krátkém představení stavebního podniku HOCHTIEF CZ, a. s. následuje analytická část, kde je posouzena majetková a kapitálová struktura pomocí horizontální analýzy, vertikální analýzy a základních ukazatelů finanční analýzy.
property and capital structure of the enterprise
Keywords: majetek; kapitál; majetková struktura; kapitálová struktura; vývoj; finanční analýza; assets; capital; assets structure; capital structure; progress; financial analysis