Výsledek hospodaření a jeho vypořádání ve vybrané společnosti s ručením omezeným ve školství - Doležalová, Jana (Jihočeská univerzita, 2012)
Hlavním předmětem této bakalářské práce bylo zpracování účetních informací s cílem zjištění výsledku hospodaření, jeho vypořádání a zjištění položek, které působí na jeho celkovou výši. Problematiku jsem aplikovala na soukromou střední školu - Manažerská akademie s. r. o. za účetní období 2010. Nejdříve byla provedena roční účetní závěrka a byl zjištěn výsledek hospodaření před zdaněním, který byl transformován na daňový základ, následoval výpočet daně a zisku po zdanění. Důležitou součástí je charakteristika položek působící na celkovou výši výsledku hospodaření, s tím spojená nutná úprava o položky upravující základ daně takovým způsobem, aby došlo k minimalizaci daňového základu a tím bylo dosaženo optimálního výsledku hospodaření v závislosti na daných podmínkách fungování této společnosti.
The comprehensive income and its settlement in choice limited company at education
Keywords: výnosy; náklady; výsledek hospodaření; hrubý zisk; čistý zisk po zdanění; roční účetní závěrka; revenues; expenses; profit; gross profit; net profit after tax; the annual financial statements