Zkušenosti nezletilých s alkoholem a snadným přístupem k němu - Mrkvičková, Sára (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část a zabývá se zkušenostmi nezletilých s alkoholem a snadným přístupem k němu. V teoretické části jsou představeny hlavní pojmy, jako je závislost, alkohol a jejich typy a formy. Dále se teoretická část zabývá přístupností alkoholu nezletilým ve třech různých oblastech, a to v domácnosti, obchodech a v sociální skupině a mediální glorifikací rozdělenou na televizi, hudbu a sociální sítě. Část teoretickou uzavírají následky a postupy prevence. V praktické části je využito kvantitativního šetření v podobě dotazníku, který se zaměřuje na zkušenosti nezletilých a jejich názorech ohledně konzumace alkoholu.
Experiences of adolescens with alcohol and easy access to it
Keywords: Alkohol; závislost; prevence; zkušenost; Alcohol; addiction; prevention; experience