Vývoj aplikace pro plánování projektů pomocí metody síťové analýzy - Pech, Jan (Jihočeská univerzita, 2017)
V první části práce se probírá teoretický základ síťové analýzy. Tato analýza využívá poznatky z teorie grafů (obor diskrétní matematiky) k plánování projektů. Hlavním tématem síťové analýzy je časová náročnost projektů, jimž se zabývají metody CPM u deterministických projektů a PERT u stochastických projektů. Dále se zabývá hospodárným využíváním zdrojů projektu a snižováním nákladů na projekt. V druhé části je popsán vývoj aplikace, jenž řeší některé problémy síťové analýzy a uživateli poskytuje asistenci při plánování projektů. Je zde popsána implementace výpočetních algoritmů, softwarová architektura a návrh logické části aplikace. Ta je vyvinuta pomocí programovacího jazyku C# a souboru technologií .NET. Uživateli jsou výsledky výpočtů prezentovány v přehledné grafické podobě
The development of the application for project planning based on the network analysis
Keywords: síťová analýza; CPM; PERT; vývoj aplikace; C# .NET; projekt; network analysis; CPM; PERT; application development; C# .NET; project