Sekundární prevence stresu studentů Pedagogické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích - Vondrášková, Hana (Jihočeská univerzita, 2021)
Diplomová práce pojednává o problematice stresu vysokoškolských studentů učitelských oborů. Zaměřuje se na duševní zdraví a psychickou odolnost budoucích učitelů, jejichž povolání patří z hlediska stresu a jeho zdravotních dopadů mezi rizikové. V rámci sekundární prevence zkoumá zvyklosti studentů v oblasti stress managementu, přičemž hodnotí účinnost jednotlivých zdraví prospěšných i neprospěšných antistresových technik. Práce téže mapuje vývoj zvládání zátěže studenty a zaměřuje se na stres jako faktor ovlivňující studijní úspěšnost.
Secondary stress prevention of the Pedagogical Faculty students of the University of South Bohemia in České Budějovice
Keywords: stres; sekundární prevence; copingové strategie; účinnost copingových strategií; stress management; psychické zdraví učitelů; psychické zdraví studentů; zvládání zátěžových situací; studijní úspěšnost; škola a stres; zdravý životní styl; stress; secondary prevention; coping strategies; effectivity of coping strategies; stress management; mental health of teachers; mental health of students; handeling challenging life situations; academic success; school and stress; healthy lifestyle