Změny obsahu vybraných fenolických látek při zpracování léčivých rostlin - Grošaftová, Blanka (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce byla zaměřena na změnu obsahu vybraných fenolických látek při zpracování a během skladování léčivých rostlin.Malou, ale významnou skupinou fenolických látek jsou flavonoidy.Největší pozornost v této práci byla věnována kvercetinu a rutinu.Obsah kvercetinu a rutinu byl stanoven metodou kapilární elektroforézy v případě 6 léčivých rostlin, běžně používaných v tradičním a moderním lékařství.
The content changes of selected phenolic compounds during processing of medicinal plants
Keywords: Flavonoidy; kvercetin; rutin; kapilární elektroforéza; Flavonoids; quercetin; rutin; micellar electrokinetic capillary chromatography