Analýza žákovských znalostí prostřednictvím výtvarného vyjádření žáků 1. stupně ZŠ - Hejlová, Milena (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou žákovských znalostí o bezobratlých živočiších. Znalosti byly ověřovány prostřednictvím žákovských kreseb a didaktického testu. Zároveň byla vyhotovena analýza učebnic, podle nichž jsou žáci vyučováni. Výzkum proběhl celkem u 186 žáků 1. stupně ze dvou základních škol. Výsledky výzkumu ukazují, jaké mají žáci znalosti o bezobratlých živočiších.
Analysis of pupils' knowledge through the creative expression of pupils at first-stage elementary school
Keywords: primární vzdělávání; dětská kresba; bezobratlí; mravenec lesní; vosa obecná; primary education; children's drawing; invertebrates; formica rufa; common wasp