Střední Dalmácie - produkty pro české turisty na Jadranu - Závodská Vahalíková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato bakalářská práce se bude zabývat oblastí Chorvatska, konkrétněji oblastí střední Dalmácie. Hlavním cílem této bakalářské práce bude vytvoření a sestavení zajímavých a kvalitních produktů, které by našly svou klientelu na poli cestovního ruchu.Tyto produkty budou se sestavené na základě dotazníkového šetření. Vedlejším cílem je snaha ještě více přispět k propagaci Střední Dalmácie jako turistické destinace.Zvolíme si dva zájezdy. Oba zájezdy budou pobytově ? poznávací, neboť vycházíme z hypotézy, že je to nejlepší možnost, jak během několika dnů spojit aktivní dovolenou zaměřenou na poznávání s příjemným odpočinkem a relaxací u moře. Tento balík služeb se na základě našeho uvážení bude skládat z dopravy, ubytování, stravování, pojištění a služeb průvodce. Je však nutné podotknout, že oba zájezdy jsou atraktivní a zároveň cenově velmi přijatelné. Zájezdy osloví především všechny ty, kteří mají zájem spojit aktivní dovolenou v podobě poznávání památek a přírodních atraktivit s odpočinkem u moře na Středodalmatském pobřeží. Významný segment trhu v závislosti na věku účastníků budou tvořit pravděpodobně zejména klienti do 30 let, kteří jezdili v dětství na pobytové zájezdy do Chorvatska se svými rodiči a mají zájem tuto oblast ještě více poznat z hlediska kultury a přírody, dále pak střední věková skupina a rovněž senioři s dobrou zdravotní a fyzickou kondicí. Zájezdy se naopak jeví jako nevhodné pro rodiny s dětmi hlavně proto, že termín jejich dovolené je časově omezen školními prázdninami a zároveň proto, že programy zájezdů jsou pro děti do 10 let poměrně náročné.
Central Dalmatia - holiday packages for Czech tourists at the Adriatic Sea.
Keywords: Chorvatsko; Střední Dalmácie; Zájezd; Marketingový výzkum; Analýza zájezdů; Croatia; Central Dalmatia; Holiday package; Research of marketing; Analysis of holiday packages