Turistický potenciál obce a jeho ekonomický přínos - Čermáková, Zdeňka (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato bakalářská práce se zabývá detailní analýzou vybraných obcí nacházejících se ve stejném mikroregionu a jejich vzájemným porovnáním. Snaží se o zmapování nejvýznamnějších atraktivit tohoto regionu. Pro komplexní analýzu bylo v této práci využito deskriptivní případové studie. Z výsledků získaných z těchto analýz by mělo být patrné, jaký je současný turistický potenciál daných obcí, a v případě jeho nedostatečného využití navrhnout možnosti, které by vedly ke zlepšení situace a k možnému rozvoji turismu v této oblasti.
Tourist potential of the municipality and its economic benefits
Keywords: turismus; turistický potenciál; ekonomický přínos; mikroregion; Borovany; Nové Hrady; Trhové Sviny; rozpočty; respondenti; analýzy; ekonomický význam; nabídka; poptávka; tourism; tourism potential; economic benefits; micro-region; Borovany; Nové Hrady; Trhové Sviny; budgets; respondents; analysis; economic importance; supply; demand