Ověření možnosti chovu vybraných druhů akvarijních ryb ve venkovních nádržích - Denková, Adéla (Jihočeská univerzita, 2010)
Účelem této práce bylo ověření možností venkovního chovu vybraných druhů ryb: Phalloceros caudimaculatus, Gambusia affinis, Danio rerio, Macropodus opercularis a Tanichthys albonubes. Ryby byly ponechány v nádržích po pět měsíců (květen ? říjen). Jednou za týden probíhaly kontroly nádrží a jednou za měsíc měření parametrů vody (pH, teplota, vodivost, obsah kyslíku). Odlovení ryb proběhlo po poklesu teplot vzduchu k bodu mrazu. Ryby byly sečteny, výsledky byly zaneseny do grafů a tabulek.
Verification of possibility to breed chosen aquarium fish species in outdoor basins
Keywords: Phalloceros caudimaculatus; Gambusia affinis; Danio rerio; Macropodus opercularis; Tanichthys albonubes; odchov; venkovní nádrže; Phalloceros caudimaculatus; Gambusia affinis; Danio rerio; Macropodus opercularis; Tanichthys albonubes; breeding; basins