Matematické úlohy inspirované geografií - Krulec, Radek (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce je věnována mezipředmětovým vztahům matematiky a geografie. Cílem práce je prostudovat reálné situace z prostředí geografie, které mají matematický základ a vytvořit soubor aplikačních příkladů pro výuku na základní a střední škole. Práce by měla ukázat, že je matematika propojená nejen s fyzikou, chemií, biologií, ale také geografií, a že se vyskytuje v mnoha reálných situacích.
Mathematical problems inspired by Goegraphy
Keywords: mezipředmětové vztahy; matematika; zeměpis; sbírka příkladů; aplikace; inter-subject relationships; mathematics; geography; collection of examples; application