Typy porážecích linek a jejich vliv na kvalitu vepřového masa - Černá, Lenka (Jihočeská univerzita, 2011)
Ve své bakalářské práci se zabývám vlivem porážkových linek na kvalitu vepřového masa. Tato práce je rozdělena do tří částí. První část je zaměřena na nákup jatečných prasat, jejich přepravu do jatečného provozu a ustájení před porážkou. Druhá část se zabývá vlastní porážkou, kde jsou rozpracovány jednotlivé typy porážkových linek a jejich vliv na jatečný produkt. Třetí část popisuje vlivy, které působí na jatečný produkt při porážce a po ní. vady masa, které při nich vznikají.
Slaughtery Lines and their Improve in Meat Quality
Keywords: vepřové maso; omračování; vady masa; pork; stunning; defects in meat