Elipsa v jazyce španělských reklam - Ludvíková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem této bakalářské práce je postihnout jazyková specifika španělských tištěných reklam - konkrétně elipsy. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. V části teoretické je představena reklama obecně; dále specifika jazyka reklam a využití řečnických figur v reklamě. V praktické části je provedena analýza sesbíraného vzorku. Závěry této analýzy slouží k objasnění hypotézy, jaké typy elipsy se v reklamách objevují, jaká slova se nejčastěji v reklamách vynechávají a s jakou frekvencí se elipsa v reklamách vyskytuje.
Elipsis in the language of Spanish advertising
Keywords: Elipsa; reklama; jazyk reklam; řečnické figury; Ellipsis; advertising; language of advertising; figures of the speech