Hodnocení efektivnosti revitalizačních akcí v rámci krajinotvorných programů MŽP na základě metody oceňování biotopů - Uhlíková, Andrea (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce se zabývá hodnocením efektivnosti revitalizačních akcí v rámci krajinotvorných programů. Teoretická část zahrnuje charakteristiku kulturní krajiny a jejích sloţek, pojmy týkající se kulturní krajiny a. úvod do problematiky krajinotvorných programů. V praktické části je srovnána efektivita revitalizačních akcí, provedených v rámci krajinotvorných programů AOPK v Českých Budějovicích a biologické rekultivace skládky v k.ú. Vršovice (okr. Písek). Efektivita těchto revitalizačních opatření je hodnocena na základě metody hodnocení biotopů BVM .
Evaluation of the effectiveness of restoration actions within landscape programs at MŽP the valuation of biotopes
Keywords: Ekologická stabilita; efektivita revitalizačních opatření; krajinotvorné programy; metoda hodnocení biotopů (BVM); rekultivace skládky; Ecological stability; restoration measure efficiency; landscaping programs; biotope valuation method (BVM); landfill reclamation.