Rozptyl cenové nabídky bytů v České republice, posouzení vlivu lokality na cenu - Machová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2014)
Tématem mé diplomové práce je Rozptyl cenové nabídky bytů v České republice a posouzení vlivu lokality na cenu bytu. Jejím cílem je zhodnocení cen bytů dle jednotlivých krajů v České republice a posouzení, zda ceny bytů ovlivňuje lokalita, v níž se nachází v návaznosti na sociologické vlivy nezaměstnanost a bezpečnost lokality. V literární rešerši jsou vymezeny jednotlivé pojmy týkající se znalosti v oblasti oceňování bytů, dle zákonů a jednotlivých vyhlášek, vysvětlení pojmů cena a hodnota nemovitých věcí a způsoby ocenění. Dále jsou popsány faktory ovlivňující cenu bytu. V části praktické jsem zanalyzovala ceny bytů, pracovní příležitosti v dané lokalitě a bezpečnost v okolí. Tyto vlivy jsem pomocí vhodné statistické metody zhodnotila a tím zjistila provázanost cen bytů a lokality, v níž se nacházejí.
Scattering of the prices offer of apartments in the Czech Republic and an assessment of the influence on an area of the apartment
Keywords: nabídkové ceny; oceňování; bytová politika; regiony; nezaměstnanost; kriminalita.; offers of price; valuation; housing politic; regions; unemployment; criminality.