Interaktivní didaktická aplikace pro výuku základů ovládání počítače v nástroji Unity 3D - Strmiska, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem této bakalářské práce je vytvoření herní didaktické aplikace určené pro žáky 1. stupně základní školy, která slouží k naučení se základům ovládání počítače. Aplikace bude vytvořena pomocí vývojového prostředí Unity 3D. Unity 3D je herní vývojářská platforma umožňující vytvořit 2D nebo 3D aplikace pro počítače, konzole, mobilní zařízení, webové stránky atd. V teoretické části byl proveden průzkum již vytvořených podobných aplikací používaných v současných hodinách informatiky. Na základě tohoto průzkumu byla provedena analýza a dle výsledků této analýzy byla vybrána témata, která byla v aplikaci vytvořena. V praktické části proběhlo samostatné programování jednotlivých témat v programu Unity 3D, z kterých byla později vytvořena jedna kompletní aplikace. Vytvořená aplikace byla otestována studenty oboru Učitelství pro 1. stupeň základních škol a podle jejich reakcí byla aplikace doladěna. K aplikaci byly vytvořeny webové stránky s odkazem na spuštění nebo stažení aplikace. Tyto webové stránky jsou umístěné na školním portálu a jsou dostupné z odkazu: http://home.pf.jcu.cz/jop/.
Interactive didactical application for basic computer control education in Unity 3D
Keywords: Unity 3D; didaktická hra; základy ovládání počítače; výuka ICT; základní škola; Unity 3D; didactic game; basic of computer control; ICT education; elementary school