Animovaný videoklip ve výtvarné výchově na prvním stupni základní školy - Kalivodová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce se zabývá možnostmi vytvoření animovaného videoklipu na prvním stupni základní školy v rámci výtvarné výchovy a pohledem na předmět výtvarné výchovy v závislosti na využití multimediální tvorby. Teoretická část popisuje animovaný film jako specifický způsob intermediálního vyjádření v kontextu minulého a současného umění. Zabývá se vznikem a historií animovaného filmu a popisuje produkci a různé techniky používané při jeho tvorbě. Analyzuje prostor pro tvorbu animovaného videoklipu v rámci intermediálních a experimentálních aktivit ve výtvarné výchově na prvním stupni základní školy. Praktická část obsahuje realizaci a reflexi souboru vlastních lekcí výtvarné výchovy zaměřených na tvorbu animovaných videoklipů ve třídě 5.B Lerchovy školy Sušice 2013.
Animated Video Clip in Art Education at Basic School
Keywords: animovaný film; animovaný videoklip; výtvarná výchova; intermediální tvorba; multimediální tvorba; animated film; animated video clip; Art Education; intermedia creation; multimedia creation