Porovnání zásad tvorby KPÚ v zahraničí a v ČR - Maryšková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato bakalářská práce se zabývá pozemkovými úpravami v České republice a ve spolkové zemi Bavorsko. Cílem práce je ukázat, jak celý proces pozemkových úprav probíhá v České republice, kterému nejdříve předchází zmínka o historii pozemkových úprav, a především ukázat tento proces ve spolkové zemi Bavorsko. Je zde zaměřeno na to, kdo je účastníkem pozemkových úprav, kdo je řídí, jaké jsou formy, financování a následně jejich vzájemné porovnání. Tato práce se snaží odhalit některé rozdíly v provádění pozemkových úprav a měla by nastínit, v čem by se tyto dvě země mohly od sebe inspirovat.
Comparison of the principles of complex land adjustment abroad and in the Czech republic
Keywords: pozemková úprava; formy pozemkových úprav; obvod pozemkových úprav; plán společných zařízení; financování pozemkových úprav; land adjustment; forms of land adjustment; perimeter of land adjustment; plan of joint facilities; financing for land adjustment