Vztah člověka k přírodě, ekologická výchova a její realizace na pobytových akcích (projekt) - Čapková, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce má dvě části - teoretickou a praktickou. Teoretickou část tvoří dvě hlavní témata: vztah člověka k přírodě, kde se zabývám jeho charakteristikami, vývojem v historii a vlivem bezprostředního kontaktu s přírodu ve vývoji jedince, dále uvádím vybrané pohledy na současný stav světa a hodnoty pro dlouhodobě udržitelný rozvoj. Druhá část je věnována ekologické výchově, jejím základním východiskům a cílům a uvádí principy účinné ekologické výchovy. Praktickou částí je projekt pobytové akce s ekovýchovnou celotáborovou hrou na téma ''Katastrofa''.
Relationship of Man to Nature, Ecological Education and its Implementation on a Summercapm for Children. Ecologically Educational Project
Keywords: Klíčová slova: vztah člověka k přírodě; postoj člověka k přírodě; globální problémy světa; dlouhodobě udržitelný rozvoj/život; ekoetika; hodnoty pro dlouhodobě udržitelný život; ekologická výchova; Key words: the relationship of man to nature; human attitude towards nature; the global problems of the world; sustainable development / life; ecoethics; values for sustainable living; environmental education