Hra na kytaru jako zájmová aktivita - Černá, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2020)
Tématem této bakalářské práce je hra na kytaru jako zájmová aktivita. První čtyři kapitoly obsahují obecné informace o nástroji, technice hry, možnostech výuky hry na kytaru a dalších nezbytných náležitostech a pojmech, jejichž znalosti jsou pro hru na kytaru podstatné. Pátá kapitola je věnována problematice jednotlivých metod výuky. Na základě provedeného dotazníkového šetření analyzuje stav výuky klasické kytary na základních uměleckých školách. Tato část práce je doplněna i o vyjádření významných osobností české hudební scény k výuce hry na kytaru. Závěrečná část předkládá koncepci deseti lekcí doprovodné hry na kytaru pro začátečníky.
Playing guitar as a pass-time activity
Keywords: kytara; hra na kytaru; výuka na kytaru; klasická hra; doprovodná hra; hra podle akordových značek.; a guitar; playing guitar; traditional playing; chord playing; playing by chord symbols.