Krátkodobé a dlouhodobé rozhodovací úlohy v rámci finanční politiky podniku - Štěpáníková, Natálie (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce se zabývá krátkodobými a dlouhodobými rozhodovacími úlohami v rámci finanční politiky podniku. Cílem této práce je definovat podstatu finančního řízení podniku, definovat hlavní oblasti finanční politiky společnosti a navrhnout vhodná opatření v souladu se strategickými cíli. Značná část práce je zaměřena na řízení čistého pracovního kapitálu, finanční strategie, obchodních úvěrů, faktory ovlivňující likviditu a počítačovou podporu finančního plánování. Právě finanční strategie je společně s podnikatelským plánem základ pro prosperující podnik. Závěrečná část práce se zabývá případovou studií na konkrétní společnosti a uvedením návrhů opatření v oblasti finanční politiky.
Short-term and long-term decision-making tasks within the financial policy of a company
Keywords: společnost; čistý pracovní kapitál; likvidita; finanční řízení; finanční plánování; finanční politika; company; Net Working Capital; liquidity; financial management; financial planning; financial policy