Integrace dětí z dětských domovů do společnosti - Kubyštová, Silvie (Jihočeská univerzita, 2019)
Cílem bakalářské práce je zjistit, jak jsou děti připravovány na odchod z dětského domova do samostatného života. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. V teoretické části jsou definovány základní pojmy tématu, ústavní výchova a její specifika, rozdíly mezi výchovou ústavní a výchovou v rodině. Dále jsou zde zmapovány projekty zaměřené na podporu přechodu jedince z dětského domova do běžného společenského prostředí. V rámci výzkumu byl zvolen smíšený přístup, šetření probíhalo dotazováním prostřednictvím dotazníků vlastní konstrukce.
Integration of children from children's homes into society
Keywords: rodina; ústavní výchova; dětský domov; integrace dětí; pomáhající projekty; family; institutional care; children's home; Integration of children; contributing projects