Krádež virtuální identity - Nevludová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce je zaměřena na téma krádež virtuální identity. V teoretické části práce jsou vysvětleny pojmy týkající se identity osoby. Dále jsou vybrány a popsány některé kybernetické útoky, které se krádeže identity týkají. Zmíněny jsou také informace týkající se zákonného pohledu na toto téma. Praktická část obsahuje metodiku pro předcházení krádeže virtuální identity, metodika je zpracována na základě sociálního experimentu. Navržená metodika je konfrontována s osobou, které byla v minulosti virtuální identita odcizena.
Virtual Identity Theft
Keywords: Krádež identity; odcizení identity; kybernetické útoky; zvýšení zabezpečení; Identity theft; identity fraud; cyber attacks; security increase