Asertivitou proti mobbingu ve státní sféře - Rapčanová, Anna (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou mobbingu vyskytujícího se ve státní sféře a možnosti obrany formou asertivního jednání. Teoretická část je věnována základnímu názvosloví. Dále jsou zde vysvětleny formy negativního stylu konfliktního chování, agresivita, pasivita, manipulace, konflikt a jiné. Praktická část bakalářské práce je zaměřena na dotazníkové šetření, kde bylo cílem zmapovat výskyt mobbingu v prostředí státní správy a nejrůznější mechanismy jednání, obrany a zároveň efektivního využívání nástrojů asertivity na pracovišti ve státní sféře. V závěru této práce byl navržen preventivní program s názvem "Asertivitou proti mobbingu".
Assertiveness against mobbing in the state sector.
Keywords: Mobbing; asertivita; bossing; konflikt; šikana; agresivita; manipulace; státní sféra; Mobbing; assertiveness; bossing; conflict; bullying; aggression; manipulation; public sphere