Zkušenosti rodičů dětí s poruchou autistického spektra s přijetím do mateřské školy - Hurych Hájková, Radka (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce se zabývá zkušenostmi rodičů dětí s PAS při předškolním vzdělávání v časovém rozmezí dvaceti let. Teoretická část poskytuje základní informace o rodině jako takové, o specifikách rodin dětí s postižením, dětí s PAS. Je zde uvedena historie, typy a projevy autismu, dále se práce zabývá inkluzí a vzájemnou komunikací mezi učitelkami mateřských škol a rodiči dětí s PAS. Praktická část uvádí použité metody kvalitativního výzkumu při zjišťování informací od rodičů a učitelek mateřských škol a jsou zde prezentovány výsledky rozhovorů.
Experiences of Parents of Children with Autistic Spectrum Disorders with Admission to Kindergarten
Keywords: rodina; autismus; inkluze; komunikace; family; autism; inclusion; communication