Mezipředmětové vztahy a integrovaná výuka na úrovni plánovaného kurikula ve vzdělávacích oblastech Matematika a její aplikace a Umění a kultura - Havlíčková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2021)
Diplomová práce se zaměřuje na mezipředmětové vztahy a integrovanou výuku ve vzdělávacích oblastech Matematika a její aplikace a Umění a kultura. Cílem této práce je připravit soubor úloh z tematické oblasti geometrie na 1. stupni základní školy, který integruje vybrané kurikulum v obou vzdělávacích oblastech. Úlohy jsou zaměřené na pojmy souměrnost, obsah mnohoúhelníků, pokrývání roviny. Vybrané úlohy jsou realizovány a ověřovány v edukační praxi.
Interdisciplinary relationships and Integrated learning at the level of the planned curriculum in the educational areas of Mathematics and its Applications and Arts and Culture
Keywords: mezipředmětové vztahy; integrovaná výuka; Matematika a její aplikace; Umění a kultura; Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání; geometrie; primární stupeň základní školy; Interdisciplinary relationships; Integrated learning; Mathematics and its Applications; Arts and Culture; The Framework Educational Programe for Basic Education; geometry; primary school