Nekonečné funkční řady a jejich aplikace - Studená, Lucie (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce se zabývá nekonečnými funkčními řadami, obzvláště jejich speciálním typem - řadami mocninnými, a jejich aplikacemi. Úvod práce shrnuje historii nekonečných řad od Archiméda k moderním matematikům. První část práce, která je více teoretická, se zabývá konvergencí funkčních řad a vlastnosti konvergujících řad, derivací a integrací člen po členu, algebraickými operacemi s mocninnými řadami a vyjadřováním funkcí Taylorovou řadou. Druhá část obsahuje matematické aplikace mocninných řad - výpočet funkčních hodnot, určování limit, výpočet integrálů a také řešení obyčejných diferenciálních rovnic prvního a druhého řádu pomocí mocninných řad.
Infinite function series and their applications
Keywords: nekonečná řada; mocninná řada; konvergence; aplikace mocninných řad; infinite series; power series; convergence; applications of power series