Charakteristika území ve vztahu k možnostem vzniku a způsob řešení mimořádných událostí a krizových situací. - Mrzena, Pavel (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem mé diplomové práce bylo poskytnout základní a ucelený obraz o charakteristice území města Tábora a popsat, jakým způsobem tato charakteristika ovlivňuje možnosti vzniku mimořádných událostí a krizových situací, včetně následného způsobu řešení těchto situací. Dalším cílem bylo poskytnout obraz o možnostech vzniku u již vybraných, konkrétních, mimořádných událostí a krizových situací, včetně zjištění úrovně připravenosti orgánů krizového řízení města Tábora na tyto stavy. V závěrečné části jsou popisovány zjištěné výsledky a poznatky, na základě kterých lze konstatovat, že došlo k potvrzení hypotéz a vytýčené cíle byly naplněny. V rámci charakteristiky města Tábora, která ovlivňuje vznik nepříznivých událostí a jejich řešení je úroveň připravenosti města na tyto stavy na dobré úrovni a v současné době jsou činěny další důležité kroky pro upevnění a další zlepšení této připravenosti.
Characteristics of the territory in relation to the possibilities of occurrence of extraordinary events and crisis situations and the way to solve them.
Keywords: doprava; charakteristika území; krizová situace; mimořádná událost; nebezpečné látky; povodně; zváštní povodeň; traffic; characteristics of the territory; crisis situation; extraordinary event; hazardous substances; floods; special flood