Vyhodnocení hospodaření s jelenem sikou východním v honitbě Kozelka - Liška, Petr (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce se zabývá hospodařením s jelenem sikou na Manětínsku. Dále biologií jelena siky, jeho parazitózami, introdukcí, křížením s jelenem lesním, škodami působenými na polních a lesních kulturách a mysliveckým obhospodařováním této zvěře. Zaznamenán je chov a lov této zvěře ve sledované oblasti. Dále jsou popsány místní podmínky honitby a vhodnost k chovu sičí zvěře s doporučením opatření do budoucnosti. Na základě těchto poznatků lze vyvodit údaje potřebné pro praktické využití.
Evaluation of the management of sika deer in hunting area Kozelka
Keywords: jelen sika; hospodaření; introdukce; křížení druhů; škody působené zvěří na kulturních plodinách a lesích.; sika deer; management; introduction; cross-species; damage caused by animals in cultural crops and forests.