Posouzení faktorů ovlivňujících přítomnost reziduí inhibičních látek v syrovém kravském mléce - Climova, Natalia (Jihočeská univerzita, 2022)
Cílem diplomové práce bylo sledování vybraných ukazatelů kvality mléka včetně reziduí antibiotik v mléce dojnic a posouzení metod jejich stanovení. Součástí práce bylo vyhodnocení monitoringu pesticidů v České republice v období let 2006 až 2020, a to v mléce krav, ovcí a koz.
The assessment of factors influencing the presence of inhibitory substances residues in raw cow's milk
Keywords: mléko; rezidua antibiotik; rezidua pesticidů; rychlotesty; milk; residues of antibiotics; residues of pesticides; rapid assays for antibiotic agent detection in milk