Využití techniky PCR-RFLP pro hodnocení polymorfismu ITS regionu u kmenů Beauveria bassiana - Kocková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem této práce bylo posouzení vhodnosti techniky PCR-RFLP a analýzy ITS regionu pro účely hodnocení genetické variability entomopatogenních hub - Beauveria bassiana, Beauveria brongniartii a Isaria fumosorosea. Na základě analýzy ITS-RFLP kmeny B. bassiana původem z NP Šumava tvořily jednu homogenní skupinu, zatímco kmeny B.bassiana z jiných geografických lokalit vykazovaly vyšší stupeň polymorfismu a došlo k jasnému odlišení různých druhů entomopatogenních hub použitých v této studii.
Utilization of PCR-RFLP approach for evaluation of ITS polymorphism in selected Beauveria bassiana strains/isolates
Keywords: Beauveria bassiana; PCR-RFLP; ITS-RFLP; ITS region; entomopatogenní houby; molekulární markery; Beauveria bassiana; PCR-RFLP; ITS-RFLP; ITS region; entomopathogenic fungi; molecular markers