E-learningový kurz: Prostředky k vyjádření minulého děje - Faltysová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2006)
Cílem diplomové práce E-learningový kurz: Prostředky k vyjádření minulého děje bylo vytvoření elektronického studijního materiálu pro francouzštinu a prezentace možností, jež nám elektronické vzdělávání nabízí v porovnání se vzděláváním klasickým. Práce se skládá ze dvou hlavních částí - teoretické a praktické. Teoretická část poskytuje vysvětlení termínu e-learning; popisuje, jak tento typ vzdělávání vznikl, jak ho lze klasifikovat, které osoby se podílí na tvorbě a realizaci e-kurzu. Práce uvádí, jaké technologie lze při tvorbě e-learningových kurzů využít, jaké má e-learning výhody a nevýhody; prezentuje též konkrétní možnosti využití e-learningu ve výuce cizích jazyků. Praktická část se skládá z kurzu le Passé en français na CD-ROMu a tištěného textu, který tento kurz popisuje. Kurz je určen středoškolským studentům; prezentuje možnosti vyjádření minulosti ve francouzštině v rámci jejich jazykové úrovně. Tištěná část popisuje, jak kurz vznikl, co vše obsahuje; navrhuje též konkrétní možnosti práce s ním; poskytuje výsledky cvičení a hodnotí jeho užití v praxi.
E-learning course: Expression of past action
Keywords: E-learningový kurz; elektronický studijní materiál; the E-learning course; electronic educational material