Projevy stresu u adolescentů - Trnková, Jana (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem diplomové práce je základní orientace v tématu zabývajícím se stresu u adolescentů a v pojmech souvisejících s tímto tématem. Cílem práce je porovnání jednotlivých projevů stresu u adolescentů na gymnáziích. Teoretická část práce definuje základní pojmy ? náročné životní situace, stres, frustrace, konflikty, únik, agrese, copingové strategie, antistresové programy a dále pojmy týkající se dospívání ? věková období, pubescence, adolescence, důsledky stresu u adolescentů. Praktická část kvalifikační práce definuje cíle a předpoklady měření, popisuje využitou metodu měření, přibližuje průběh výzkumu a závěr práce ověřuje stanovené předpoklady.
Adolescent speech of stress
Keywords: stres; frustrace; konflikty; agrese; únik; pubescence; adolescence; projevy stresu; stress; frustration; conflicts; aggresion; escape; pubescence; adolescence; effects of stress