Využití internetu při páchání majetkové trestné činnosti - Maroušek, Petr (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku využití internetu při páchání majetkové trestné činnosti. Teoretická část obsahuje vymezení základních pojmů týkající se informační kriminality, jejího rozdělení a odhalování. Další část práce se zabývá definováním internetového obchodování, jeho charakteristickými znaky a specifiky. Cílem praktické části je analýza nejčastějších trestných činů souvisejících s tzv. počítačovou kriminalitou s důrazem na majetkovou trestnou činnost. V práci je navržena metodika postupů a činností pro obchodování na internetu, demonstruje racionální postup při obchodování na internetu. Závěr praktické části tvoří statistika oznámení týkajících se podvodného jednání na aukčních serverech.
Internet utilization for commission of crimes against property