Leasing nemovitostí - Broncová, Jana (Jihočeská univerzita, 2010)
Hlavním cílem této bakalářské práce je bližší seznámení s nepříliš známou formou financování nemovitostí, kterou je leasing nemovitostí. Práce má dvě hlavní části. První část je zaměřena na základní charakteristiku leasingu. Co může být předmětem, formy financování, jeho výhody a nevýhody. Druhá část obsahuje definici leasingu nemovitostí a termínů s ním spojených. Je zde uveden vývoj leasingu nemovitostí v České republice od roku 2000 do roku 2009. Zároveň je v práci představeno pět nejvýznamnějších společností nabízejících tuto službu, a které se drží dlouhodobě na předních pozicích žebříčku, který každý rok uvádí Česká leasingová a finanční asociace.
Property leasing transaction
Keywords: leasing; leasing nemovitostí; leasingové společnosti; leasing; property leasing; leasing companies