Nezaměstnanost a její řešení s využitím aktivní politiky zaměstnanosti - Kůsová, Jana (Jihočeská univerzita, 2010)
Nezaměstnanost je jedním z největších problémů společnosti. Základním nástrojem k řešení nezaměstnanosti je aktivní politika zaměstnanosti. Proto cílem této bakalářské práce je analyzovat nástroje a opatření aktivní politiky zaměstnanosti v regionu Prachaticko a Vimpersko a analyzovat jak aktivní politika zaměstnanosti působí na trh práce ve vybraném regionu a jak ji vnímají evidovaní uchazeči. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část uvádí do problematiky nezaměstnanosti a státní politiky zaměstnanosti a praktická část je věnována analyzování této problematiky ve vybraném regionu pomocí sekundárních dat a dotazníkového šetření.
Unemployment and its solution through the active employment policy
Keywords: Nezaměstnanost; státní politika zaměstnanosti; aktivní politika zaměstnanosti; nástroje aktivní politiky zaměstnanosti; Unemployment; state employment policy; active employment policy; instrument of active employment policy.