Efektivnost nákladů v českém soudnictví - Kličková, Šárka (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce se zabývá efektivností nákladů v českém soudnictví. Teoretická část obsahuje získané poznatky z odborné literatury vztahující se k danému tématu. Tyto informace jsou dále použity v praktické části této práce. Teorie se zabývá hospodaření soudu v obecném měřítku, dále je zde popsána historie českého soudnictví, materiální zabezpečení chodu justice, hospodaření krajských a okresních soudů a možné řešení zlepšení situace v české justici. Praktická část je zaměřena na konkrétní soud v České republice. Je zde relativně podrobně popsána finanční situace soudu v konkrétním roce, srovnání s roky předešlými a celkové vyhodnocení zjištěných informací.
Cost effectiveness in the Czech judiciary
Keywords: justice; mandatorní výdaje; státní rozpočet; obvodní soud; soudní poplatky; veřejné finance; správa justice; judiciary; mandatory spending; State Budget; Circuit Court; court fees; public finance; administration of justice